پاکسازی پوست, روتین های پوستی

ضدعفونی کردن وسایل در اتاق پوست بیوتی تراپی

ضدعفونی کردن ابزارها و دستگاه های سالن های بیوتی تراپی و فیشال با روش های مختلفی می توانندانجام شود. برخی ابزارها نیاز به فروبردن در مواد ضدعفونی کننده دارند. یک بیوتی تراپیست لازم است ابزارهای خود را حدودا هفته ای یک بار ضدعفونی کند. توجه داشته باشید تمیز کردن با ضدعفونی کردن فرق دارد. تمیزکردن هر روز باید انجام شود.

ضدعفونی کردن

ضدعفونی به فرایند از بین بردن حداکثری میکروب های بیماری زا (پاتوژن) گفته می شود. از آنجا که در بیوتی تراپی، اقدامات تهاجمی انجام نمی شود، به عبارت دیگر شیئی وارد بدن نمی شود، ضدعفونی کردن معمولا کفایت می کند. اما اگر اقداماتی مثل تخلیه کومدون یا موچین کردن موها انجام می دهید و خون از بدن مشتری خارج می شود، شاید لازم باشد استرلیزاسیون را هم در نظر بگیرید.

Pathogenic = بیماری زا، پاتوژن

Disinfection = ضدعفونی کردن

invasive procedures = اقدامات تهاجمی

مواد ضدعفونی کننده

ماده ضدعفونی کننده به ماده شیمیایی گفته می شود که قادر است میکروب های بیماری زا را از بین ببرد. محبوب ترین ماده ضدعفونی کننده در صنعت بیوتی تراپی و کاسمتولوژی ترکیبات چهارتایی آمونیوم است. هر چند که این ماده ممکن است سطوح لاستیکی و پلاستیکی و پوشش های دیگر را تخریب کند.

Disinfectants = ماده ضدعفونی کننده

انواع مواد ضدعفونی

دو نوع ضدعفونی کننده داریم که مورد تایید سازمان EPA می باشد:

ضدعفونی کننده ای ویروس کش، باکتری کش، قارچ کش که به عنوان استاندارد برای ضدعفونی کردن وسایل و ابزارهای بیوتی تراپی به کار می رود.

ضدعفونی کننده های توبرکولوسیدال ( قادر به کشتن باکتری سل) که برای ضدعفونی کردن اشیائی که با خون ممکن است تماس داشته باشند (مثل تیر کومدون) استفاده می شود.

tuberculocidal disinfectant = مایع ضدعفونی کننده ای که قادر است باکتری سل را هم بکشد

ضدعفونی کننده های سطوح و هوا

مواد ضدعفونی کنند برای ضدعفونی سطوح و هوا هم کاربرد دارند. ضدعفونی کننده هایی که برای دستگاه و وسایل طراحی شده برای ضدعفونی کردن پوست، بیش از حد قوی هستند.

گلوترآلدهید، محلولهای فرمالدهید، بنزالکونیوم کلراید و سدیم هیپوکلوریت (وایتکس) ضدعفونی کننده های پرطرفداری هستند که قدرتشان از کوات های آمونیومی بیشتر است.

گلوترالدهید و محلولهای فرمالدهید در برخی کشورها برای استفاده در سالن های بیوتی تراپی و اسکین تراپی ممنوع است زیرا بخارات سمی دارند و اگر ذره ای از آنها موقع آبکشی خارج نشده باشند می توانند بسیار محرک و مخرب پوست، چشم و شش ها باشند.

ضدعفونی کننده های پوست: آنتی سپتیک ها

برای ضدعفونی کردن پوست از آنتی سپتیک ها استفاده می شود که شکل های ضعیف تر مواد ضدعفونی کننده هستند و برای به کارگیری روی پوست ملایمت لازم را  دارند. هیدروژن پروکسید، الکل و مواد ضدعفونی کننده موجود در جعبه کمک های اولیه که برای ضدعفونی زخم ها استفاده می شوند جزو دسته آنتی سپتیک ها به شمار می آیند.

 

ضدعفونی کردن ابزارها: مرحله به مرحله

شستشو

ابتدا ابزارها را با مایع ظرفشویی و اسکاچ به طور کامل بشویید تا هیچ آلاینده ای روی آن مشاهده نشود.

شستشو

آماده کردن محلول ضدعفونی

محلول ضدعفونی را مطابق دستورالعمل سازنده آماده کنید. مثلا برای ساخت محلول پراستیک اسید باید 10 تا 20 گرم از آن را داخل یک لیتر آب رقیق کرد

آماده کردن محلول ضدعفونی

سینی ضدعفونی

بعد از اینکه محلول ضدعفونی آماده شد، ابزارهایی مثل موچین و قیچی را داخل مایع ضدعفونی می گذاریم

غوطه وری

اجازه دهید به مدت 15 دقیقه، داخل مایع ضدعفونی غوطه ور بماند

شستشو

آبکشی کنید تا مواد ضدعفونی از روی آن پاک شوند.

خشک کردن

روی حوله تمیز یا دستمال حوله ای بگذارید تا خشک شود.

خشک کردن

ضدعفونی کردن اسفنج ها: مرحله به مرحله

بهترین کار برای اسفنج ها این است که فقط یک بار استفاده شود. در پایان کار فیشال، اسفنج ها را به مشتری تحویل دهید تا در منزل استفاده کند. اما اگر این کار مقدور نیست، باید بدانید که اسفنج ها علاوه بر شستشو با دست، نیاز به مراحل دیگری هم دارند که باید هفته ای یک بار یا ده روز یک بار انجام شود.

شستشو با دست

در طی این ده روز اسفنج هایی که با دست شسته شده اند را جمع آوری کنید، داخل بگ های مخصوص ماشین لباسشویی بگذارید.

شستشوی اسفنج و قرار دادن در بگ

ضدعفونی در وایتکس

وایتکس را به نسبت 1 به 10 رقیق کنید و به مدت 20 دقیقه اسفنج ها را داخل محلول وایتکس قرار دهید.

رقیق کردن وایتکس

آبکشی کامل

سپس بگ های حاوی اسفنج را داخل ماشین لباسشویی قرار دهید و در وضعیت آبکشی قرار دهید تا به طور کامل همه وایتکس ها از اسفنج شسته و خارج شود.

خشک کردن

سپس اسفنج ها را در یک جای تمیز قرار دهید تا خشک شود.

اسفنج

نگهداری

در نهایت اسنفج ها را در باکس فرابنفش نگهداری کنید.

باکس فرابنفش
author-avatar

درباره احسان حسنانی

مدرس و پژوهشگر مراقبت از پوست، کارشناس ارشد گرایش بیوتکنولوژی، با بیش از 20 سال فعالیت در حوزه مراقبت از پوست و مو، آرایشی بهداشتی و کازمتیک

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.