اکتیوشناسی, ترکیب شناسی

افزایش نفوذ به پوست با رطوبت رسانی

رطوبت رسانی

سلام احسان حسنانی هستم. از ویدئوهای آموزشی ده گانه روش های نفوذ به پوست امروز می خواهم در مورد روش هشتم از دهم با شما صحبت کنم. در ویدئوهای قبلی در مورد روش های مختلف صحبت کردم. یک آنچه گذشت برویم ببینیم در ویدئوهای قبلی در مورد چه چیزی صحبت کردیم.

 قسمت اول در مورد کاهش اندازه ذره بود. ویدئوی دوم در مورد عنصر دما صحبت کردیم و این که چگونه می توانیم با افزایش دما نفوذ پذیری را بیشتر کنیم. در ویدئوی سوم گفتیم اگر یک لایه از سلول های مرده لایه شاخی (Stratum corneum) برداریم افزایش نفوذ به پوست بیشتر می شود، راحت تر می توانیم به لایه های پوست دسترسی داشته باشیم. روش چهارم در مورد اولتراسوند (Ultrasound) یا فراصوت با شما صحبت کردیم. روش پنج در مورد الکتروتراپی (Electrotherapy) به شما گفتم که به دو نوع لوفریکوئنسی (Low frequency) و های فریکوئنسی (High frequency) تقسیمش کردم. در روش ششم در مورد کانال زدن یا پوریشن (Poration) برای شما گفتم. ویدئوی هفتم در مورد لیپوزوم ها (Liposome) بود که یک شکلی از مولکول ها بود. حالا این دفعه می خواهم در مورد یک روش جدید با شما صحبت کنم که آن رطوبت رسانی به پوست است.

هر چه رطوبت لایه شاخی بیشتر شود نفوذپذیری آن بیشتر می شود. حالا برویم ببینیم که چطور این اتفاق می افتد و ما چگونه می توانیم رطوبت لایه شاخی را افزایش دهیم.

این شکل لایه های مختلف پوست را نشان می دهد. لایه فوقانی پوست که اپیدرم (Epidermis) است خودش لایه های مختلف دارد که فوقانی ترین لایه اپیدرم، لایه شاخی است که در این شکل با رنگ بنفش نشان داده شده است. این لایه شاخی را من بزرگش می کنم

 در کادر شماره 2 شما یک دیوار آجری دارید می بینید. یک شکلی شبیه دیوار آجری دارید می بینید. همان طور که می بینید این جا نوشته بریک (Brick)، بریک یعنی آجر جلویش نوشته کورنئوسیت ها (Corneocytes) یعنی سلول های لایه شاخی را در این دیوار آجری به آجر تشبیه کرده و این به اصطلاح مرتار (Mortar) حالا خودمانی اش کنم بگویم مرتار یا همان ملاتی که این جا می بینید این در واقع تشکیل شده از یک سری ترکیباتی به اسم لیپیدها (Lipids) که انواع چربی ها هستند و می خواهیم نگاه دقیق تر به این لیپیدها کنیم. برویم این را دوباره بزرگش کنیم

کادر شماره 3 لیپیدهایی که در واقع ملات این دیوار سیمانی را دارند تشکیل می دهند را از نزدیک تر ببینیم. در کادر شماره 3 نگاه کنید این دو تا قسمت زرد رنگی که بالا و پایین آن است زرد متمایل به نارنجی این همان می خواهد آن آجرها را به شما نشان دهد.

 ما می خواهیم نگاهی دقیق تر کنیم به این لیپیدها. ببینید این لیپیدها یک سری دارند که به شکل دایره نشان داده شده و این دم که به صورت زیگزاگ نشان داده شده آن در واقع دم آب گریزش اش است که به صورت دو لایه ای دارد اینجا می گوید این ها کنار هم دیگر قرار گرفته اند. خوب برویم ببینیم باز دوباره از نزدیکتر در این کادر نگاه کنید این ها را می خواهیم در واقع این x و  y را که می بینید فاصله این مولکول های آب دوست است، این سرهای آب دوستش است. ما می خواهیم با رطوبت رسانی این سرها را از همدیگر فاصله دهیم. در یک پوست در حالت عادی در لایه شاخی 5 تا 15 % آب وجود دارد. 5 تا 15% آب وجود دارد. هر چه که این آب بیشتر باشد پوست شاداب تر است. پوستی که لایه شاخی اش آب در حد 15 % داشته باشد پوستی است که به آن شاداب می گوییم. ما می خولاهیم رطوبت این لایه شاخی را بیشتر کنیم. می توانیم ما تا 50 % رطوبت لایه شاخی را افزایش دهیم. حالا می گویید که چگونه؟ خوب روش های مختلف. وقتی که پوست را بشوییم یک کرم یا یک آبرسان مثل ژل به آن بزنیم می شود حدود 20 % این رطوبت را افزایش داد یعنی مثلا از 15 % برسد به 25 %، 30 %. این سلول های لایه شاخی که موقعی که رطوبت کم دارند خیلی فشرده به همدیگر چسبیدند یعنی این x و y ها اندازه شان کوچک است این مولکول ها کنار همدیگر چسبیدند این نفوذ ناپذیر است. ولی وقتی که رطوبت می دهیم به این با روش های مختلف این فاصله زیاد می شود، از این حالت تراکم در می آید و یک مقدار لایه شاخی تراوا تر می شود. خوب برگردیم به این که چگونه می شود رطوبت لایه شاخی را افزایش داد. ترکیبات آبرسان، مواد آبرسان معمولی که بزنید گفتیم که حدود 10 %، 20 % می تواند رطوبت پوست را افزایش دهد ولی ما می خواهیم رطوبت پوست را به 50 % برسانیم یعنی می خواهیم خیلی زیادش کنیم. بایستی از تکنیک هایی که داریم استفاده کنیم. دوباره برگردیم به روش های قبلی ببینیم چگونه می شود رطوبت پوست را افزایش داد.

همانطور که می بینید، مولکولهای دوخصلتی فسفولیپید هم سر آب دوست (دایره ها) و هم آبگریز (خطوط زیگزاگی) دارد. هدف از رطوبت رسانی افزایش فاصله x و y در این شکل است.

یک روشی وجود دارد به اسم روش هیدرودرمی (Hydrodermi) که با استفاده از جریان گالوانیک (Galvanic Currents) یک سری ژل هایی را که دارای مواد قابل یونیزه شدن هستند و این مواد قابل یونیزه شدن از جنس ترکیبات جاذب الرطوبه است وارد لایه شاخی می شود، می رود و این رطوبت پوست را تامین می کند.

خوب ما می خواهیم با استفاده از یک روشی این نفوذ ترکیبات را افزایش دهیم. ببینیم که بایستی چه کار کنیم؟ روش چهارم در مورد اولتراسوند با شما صحبت کردم. روش پنجم در مورد الکتروتراپی. دستگاه هیدرودرمی یک دستگاه نسبتا بزرگ است کسانی که کار مراقبت از پوست می کنند با آن آشنا هستند ولی خوب باید توجه کنیم که این جا ایران است دستگاه های چینی تقلبی خیلی زیاد است بعضی از آن ها جریان گالوانیک را ندارند یعنی عملا کاری انجام نمی دهند.

پس بایستی از شرکت معتبر خریداری شود که آن جریان گالوانیک وجود داشته باشد و این رطوبت رسانی انجام شود. اما در هر صورت این دستگاه هیدرودرمی یک دستگاه بزرگ است.

ممکن است کسی بگوید منی که در خانه هستم یا من سالن داری که خیلی می خواهم یک دستگاه جمع و جور داشته باشم که این رطوبت پوست را افزایش دهم از چه دستگاهی استفاده کنم؟ یک سری دستگاه هایی است مثلا یک دستگاهی است به اسم دایون پلاس (Dioneplus) که این علاوه بر آن جریان الکتریکی که دارد اولتراسوند هم دارد. یعنی هم روش چهارم را می توانیم داشته باشیم هم روش پنجم را داشته باشیم.

ژل هیدرودرمی که حالا من بخواهم نام ببرم چون که حالا ژل های هیدرودرمی هم بازارش خیلی گسترده است تقلبی زیاد شده فعلا ژل های لایف (HIGH LIFE) آن ژل آبی های لایف حالا من عکسش را اینجا برایتان می گذارم آن خوب است. آن رنگ آبی هم که می داد و پوست را رنگ می کرد آن را هم برطرف کردند در حال حاضر یک گزینه مناسب است.

می توانید آن را بزنید روی سر دیسکی این دستگاه در مُد N روی پوست بمالید مطابق دستورالعملی که این دستگاه با آن آمده است و بعد از آن می توانید بسته به نیاز پوستتان حالا مثلا فرض کنید پوستتان لک دارد و می خواهید مواد ضد لک را وارد پوست کنید، پوستتان آکنه دارد می خواهید ترکیبات کنترل چربی وارد پوست کنید یا ترکیبات آنتی باکتریال آن موقع دیگر بعد روی این پوست رطوبت رسانی شده تمیز هر چه که بزنید بهتر نفوذ می کند.

حالا این دستگاه هم یک مُدی دارد به اسم مد L که بعد از مُد N می آید حالا بخواهم اینجا من دقیق تر نشان دهم یک مُد N دارد یک مُد L دارد. این جا رطوبت رسانی را انجام می دهید این جا نفوذ آن ماده ای که می خواهید داخل پوستتان اتفاق بیفتد.

 پس من جمع بندی کنم روش هشتم از روش های دهگانه نفوذ به پوست افزایش رطوبت پوست است که گفتیم دلیلش را گفتم چرا نفوذ پذیری را بیشتر می کند. راهکارهایش را هم گفتم. کرم های مرطوب کننده بر پایه ژل بزنید یا هیدرودرمی کنید یا اگر هیدرودرمی دستگاه بزرگی است، گران است برایتان از این دستگاه هایی که جریان گالوانیک دارد، جریان اولتراسوند دارد و ترکیبات رطوبت رسان را وارد پوستتان می کند و میزان رطوبت لایه شاخی می خواهیم به حدود 50 % برسد. ممنونم از توجه تان. حدس بزنید که دو تا روش بعدی چیست در کامنت ها بنویسید که دو روش بعدی چه خواهد بود. ممنونم از توجه تان.

توضیحات بیشتر را در این ویدئوی آموزشی دنبال کنید:

محصول آموزشی مرتبط با این مبحث

چلچراغ کابین آپدیت 1401

تومان1,300,000

چهل درس کاملا ضروری مراقبت از پوست که برای ورود به این حرفه باید حتما بلد باشید.
اولین گام برای ورود به دنیای بیوتی تراپی و مراقبت از پوست حرفه ای
مخاطبین اصلی :بیوتی تراپیست ها و کاربران حرفه ای اسکین کر و کلیه افرادی که مراقبت از پوست را به عنوان شغل خود انتخاب کرده اند

author-avatar

درباره احسان حسنانی

مدرس و پژوهشگر مراقبت از پوست، کارشناس ارشد گرایش بیوتکنولوژی، با بیش از 20 سال فعالیت در حوزه مراقبت از پوست و مو، آرایشی بهداشتی و کازمتیک

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.