روتین های پوستی

ترتیب استفاده از محصولات پوستی

ترتیب استفاده

برای اینکه بهترین نتیجه را از روتین مراقبت از پوست بگیریم باید بدانیم محصولات پوستی به چه ترتیبی روی یکدیگر زده شوند. به عبارت دیگر کدام لایه روی کدام لایه قرار گیرد. اگر Layering محصولات پوستی به درستی انجام شود، امکان دستیابی به نتایج بهتر، افزایش می یابد.

نیاز پوست تان را بشناسید

مهمترین نکته برای روتین پوستی این است که نیازهای واقعی پوست تان را بشناسید و بر مبنای آن محصول انتخاب کنید. پوستهای چرب نسبت به پوست های خشک نیازهای متفاوتی دارند. حتی خود پوست های چرب هم با هم متفاوت هستند. پوست چرب ضخیم با پوست چرب حساس نیازهایش فرق می کند. پوست ممکن است چرب دهیدراته باشد که در این صورت با پوست خشک نیازهایش متفاوت است.

روتین ساده پوستی

بعد از اینکه نیاز پوست خود را شناختید و محصولات متناسب با نیاز پوست تان را انتخاب کردید، حال موقع آن است که با ترتیب صحیح محصولات را استفاده کنید.

ترتیب صحیح استفاده از محصولات مراقبت از پوست در یک روتین ساده  پوستی به شرح زیر است

  • شوینده
  • تونر
  • سرم مرطوب کننده یا سرم آبرسان (بسته به نیاز پوست)
  • کرم دور چشم
  • کرم مرطوب کننده

لایه بردار را کدام مرحله بزنم؟

فرق روتین های ساده با روتین های تخصصی این است که در روتین های تخصصی لایه بردار هم وارد می شود. زمانی که لایه بردار را وارد روتین کردید، پوست تان شروع به تغییرات محسوس می کند و سرعت دستیابی به نتایج خیلی بیشتر می شود. اما نکته ای که خیلی بیش از پی اهمیت پیدا خواهد کرد، استفاده صحیح از ضدآفتاب است. بنابراین اگر آدمی هستید که ضدآفتاب را درست و به مقدار کافی استفاده نمی کنید، لایه بردار را وارد روتین نکنید و با روتین ساده ادامه دهید. اما اگر تصمیم تان در مراقبت از پوست جدی است مراحل روتین روزانه به شرح زیر می شود:

  • شوینده
  • تونر
  • لایه بردار
  • سرم مرطوب کننده یا سرم آبرسان (بسته به نیاز پوست)
  • کرم دور چشم
  • مرطوب کننده سبک (چون قرار است بعداز آن ضدآفتاب بزنیم)
  • ضدآفتاب

آیا می توان لایه بردار را بعد از آبرسان استفاده کرد؟

لایه بردارها انواع دارند. برخی از آنها فیزیکی هستند که با مکانیسم سایش کار می کنند. برخی از آنها شیمیایی هستند که باید روی پوست بمانند تا اثر کنند. به طور کلی لایه بردار را باید روی پوست تمیز استفاده کنید تا پاکسازی عمقی انجام شود. بعد از آن از آبرسانها و مرطوب کننده ها استفاه کنید تا بهتر جذب شود. 

گاهی قبل از لایه بردارهای شیمیایی پوست را رطوبت رسانی می کنند. به این صورت که اسپری های آبرسان به پوست می زنند. اجازه می دهند به داخل پوست نفوذ کند و جذب لایه های زیرین پوست شود، بعد از اینکه سطح پوست خشک شد و رطوبت وارد عمق پوست شد، از لایه بردارهای شیمیایی استفاده می کنند. این کار نفوذ لایه بردار را به داخل پوست بیشتر می کند.

اول آبرسان بزنم یا ویتامین سی؟

معمولا نیاز نیست قبل از ویتامین سی از آبرسان استفاده شود. اما اگر پوست دهیدراته و حساس شده و در اثر استفاده از ویتامین سی دچار سوزش می شود می تواند یک آبرسان بسیار سبک (ترجیحا اسپری آبرسان) قبل از آن استفاده کرد. توجه کنید که بعد از آبرسان باید کمی مکث کنید تا آب و مواد جاذب الرطوبه جذب لایه های پوست شود. بعد از ویتامین سی و مکث بعد از آن استفاده از مرطوب کننده ها توصیه می شود. 

ویتامین های سی دو دسته هستند: فرم فعال (ال-اسکوربیک اسید) که بهتر است روی پوست حساس و دهیدراته استفاده نشود و ویتامین سی های پایدار (مشتقات اسکوربیک اسید، مثل سدیم اسکوربیل فسفات) که درصدهای کم آن برای پوست های دهیدراته و حساس هم قابل استفاده است. 

اول آبرسان بزنم یا مرطوب کننده

آبرسان ها دسته ای  از مرطوب کننده ها هستند که مواد پوشاننده کمتر و در عوض ترکیبات هومکتانت بیشتر دارند. این دسته از مرطوب کنننده ها معمولا سبک تر از مرطوب کننده های پوشاننده هستند و باید اول استفاده شوند.

ترتیب استفاده از سرم های پوستی

سرم های پوستی را اگر خواستید پشت سر هم بزنید اولا از سبک به سنگین بزنید. ثانیا بین هر کدام حداقل یک دقیقه صبر کنید. برخی از سرم های پوستی را بهتر است در ساعت های مختلف یک روز استفاده کنید.

مصرف رتینول با ویتامین سی

اگر هم سرم ویتامین سی و هم سرم رتینول را خواستید داخل روتین بگذارید، بهتر است ویتامین سی را صبح ها و رتینول را عصر ها استفاده کنید. توجه: ویتامین سی فعال، را بهتر است شب استفاده کنید زیرا خاصیت لایه بردار هم دارد. اما ویتامین سی پایدار را می توانید صبح ها هم استفاده کنید زیرا خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و از پوست در طول روز محافظت می کند. سرم ویتامین سی فعال و سرم رتینول را بهتر است در یک شب استفاده نکنید. زیرا ممکن است محرک پوست باشد. می توانید یک شب سرم ویتامین سی فعال (اسکوربیک اسید) را استفاده کنید یک شب سرم رتینول را استفاده کنید. 

تداخل نیاسینامید با ویتامین سی

سرم نیاسینامید با سرم ویتامین سی تداخل ندارد. یعنی حتی اگر این دو را بلافاصله پشت سرهم استفاده کردید هم واکنش عجیب و غریبی روی پوست رخ نمی دهد. شاید در دماهای بالا نیاسینامید با اسکوربیک اسید واکنش دهد، اما در دمای معمول اتاق چنین اتفاقی نمی افتد. هر چند که از نظر پارامتر پ هاش بهینه با یکدیگر سازگاری ندارند. ویتامین سی فعال در پ هاش زیر 4 بهترین عملکرد را دارد ولی سرم نیاسینامید در پ هاش 5.5 بهترین عملکرد را دارد. اما مشتقات پایدار ویتامین سی که معمولا در سرم های ویتامین سی استفاده می شود، پ هاش بهینه شان همان 5.5 است پس از این نظر هم با نیاسینامید مشکلی ندارند. اما اگر سرم ویتامین سی پایدار و سرم نیاسینامید را خواستید در روتین بگذارید، بهتر است چند دقیقه بینشان مکث دهید

author-avatar

درباره احسان حسنانی

مدرس و پژوهشگر مراقبت از پوست، کارشناس ارشد گرایش بیوتکنولوژی، با بیش از 20 سال فعالیت در حوزه مراقبت از پوست و مو، آرایشی بهداشتی و کازمتیک

بازگشت به لیست

دیدگاهی در مورد “ترتیب استفاده از محصولات پوستی

  1. ریحانه گفت:

    چقد خوب توضیح داده شده بود چند دقيقه هست ک داخل سایت های مختلف دنبال ترتیب روتین پوستی میگردم مخصوصا وقتی لایه بردار استفاده میشه، اما هیچکدوم به مرتبی و درستی این سایت توضیح نزاشته بود ممنون واقعا

    1. ممنون از شما و توجه خوبتان

  2. ناشناس گفت:

    عالی بود ممنونم از توضیحات خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.