صافی و کراتین مو

فرق فرمالدهید و فرمالین

فرمالین

فرمالین محلول 40 درصد حجمی (37 درصد وزنی) فرمالدهید است. فرمالین مایعی است که از حل کردن فرمالدهید گازی در آب به دست می آید. فرمالین علاوه بر فرمالدهید حاوی متانول نیز می باشد. فرمالدهید سرطانزا است با این وجود به فرم های مختلف در محصولات صافی و احیای مو و کراتینه کردن مو مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت های فرمالدهید و فرمالین

  • فرمالدهید گاز است، فرمالین مایع است.
  • فرمالدهید یک ماده است. فرمالین محلول چند ماده است.
  • فرمالدهید اسم ماده است، فرمالین نام برند است.

مولکول فرمالدهید

فرمول شیمیایی فرمالدهید:  CH2O

فرمالدهید یک آلدهید است که از دو اتم کربن و یک اتم اکسیژن تشکیل شده است.

فرمالدهید در دمای محیط یک گاز اشتعال پذیر، قابل حل در آب، بدون رنگ و با بوی تند و سوزاننده است.

مولکول شیمیایی فرمالدهید

فرمالین چیست؟

فرمالین مایعی است که با حل کردن گاز فرمالدهید در اب به دست می آید.

محلول سیرشده فرمالدهید که شامل 37 درصد وزنی یا 40 درصد حجمی گاز فرمالدهید است را فرمالین می گویند. (منبع = pediaa.com)

10 تا 15 درصد متانول به عنوان پایدار کننده به فرمالین اضافه می شود تا از پلیمریزه شدن فرمالدهید و تشکیل پارافرمالدهید (پلی اکسی متیلن) جلوگیری شود. (منبع = rndsystems.com)

فرمالدهید پلیمری

پارافرمالدهید ماده ای پودری است که از پلیمریزاسیون فرمالدهید به دست می آید. اگر پارافرمالدهید را در آب حل کنیم، محلول فرمالدهید به دست می آید. برای اینکه دوباره فرمالدهید پلیمریزه نشود و به پارافرمالدهید تبدیل نشود به آن متانول اضافه می کنند.

کاشف فرمالدهید

 

الکساندر بوتلراف روسی در سال 1859 در سن 31 سالگی فرمالدهید را کشف کرد. بوتلراف هنگام مرگ فقط 57 سال داشت!

 

خطرات فرمالدهید

فرمالدهید سرطانزا است و به دستگاه تنفسی و سیستم خونرسانی بدن آسیب های بدخیمی می تواند وارد کند. یکی از مهمترین کاربردهای فرمالدهید، استفاده از آن در صاف کردن مو با روش برزیلی است. این خطر در درجه اول متوجه کراتین کار است. اما برای مشتری هم خطر وجود دارد. آسیب های حاد و کوتاه مدتی مثل مشکلات پوستی از اگزمای خفیف گرفته تا سوختگی ها و نکروزهای پوستی، سردرد و آسیب های سیستم تنفسی نیز ممکن است به وجود بیاید.

 

فرمالدهید علاوه بر اینکه سرطانزا است، خاصیت تراتوژن نیز دارد. یعنی می تواند به جنین آسیب بزند بنابراین صافی کراتین در دوران بارداری مطلقا ممنوع است. مطالعه ای که در برزیل انجام شد نشان داد که 23 برند وجود دارد که فرمالدهید بیش از 0.2 درصد دارد. در صافی های کراتین برزیلی غلظت های 3 تا 11 درصد فرمالدهید نیز مشاهده شد که 18 تا 54 برابر بیش از حد مجاز است. حد مجازی که توسط آژانس نظارت بر سلامت ملی برزیل وضع شد.

محصول آموزشی مرتبط با این مبحث

ترکیب شناسی محصولات صافی و احیای مو

تومان1,000,000

در این مبحث آموزشی به طور مفصل راجع به نقش کراتین در ساختار مو، کراتین هیدرولیزشده و اسیدهای آمینه ،پیوندهای مو، ویتامین های مورد نیاز مو، فرمالدهید ها و ترکیبات آنها،جایگاه تیوها و تیول ها،آمونیاک و آمونیوم ، سیستئامین و مرکاپتامین و سولفات و فری سولفات در ساختار مو و نقش ترکیبات موثره در محصولات صافی و احیاء مو پرداخته می شود.

author-avatar

درباره احسان حسنانی

مدرس و پژوهشگر مراقبت از پوست، کارشناس ارشد گرایش بیوتکنولوژی، با بیش از 20 سال فعالیت در حوزه مراقبت از پوست و مو، آرایشی بهداشتی و کازمتیک

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.