لک و تیرگی

روش های درمان لک و تیرگی پوست

لک و تیرگی پوست

لک و تیرگی پوست به خاطر تولید بیش از حد رنگدانه های ملانین توسط سلولهای رنگدانه ساز پوست ایجاد می شود. این سلولهای رنگدانه ساز که نام علمی آن ملانوسیت است در لایه بازال اپیدرم قرار دارد. ملانوسیت توسط  عوامل مختلفی که نور آفتاب مهمترین آنها است تحریک می شود و ملانین بیش از حد تولید می کند. ملانین به رنگدانه های پوست گفته می شود که وظیفه اصلی آن محافظت از پوست در برابر آفتاب است.

چگونه با لک و تیرگی پوست مقابله کنیم؟

ضدآفتاب

مهمترین عامل تحریک ملانوسیت ها، آفتاب است. بنابراین باید در درجه اول میزان مواجهه با آفتاب را به حداقل برسانیم و در صورت اجبار به قرار گرفتن در معرض آفتاب حتما از کرم های ضدآفتاب استفاده کنیم.

پس از اطمینان از اینکه مواجهه با آفتاب به حداقل رسیده و ضدآفتاب فراموش نمی شود می توانیم از محصولات روشن کننده پوست استفاده کنیم.

محصولات روشن کننده پوست چگونه عمل می کنند؟

مهمترین مکانیزم عملکرد این محصولات مهار آنزیم لک یا تیروزیناز است. اگر سلول های ملانین ساز را به کارخانه ای تشبیه کنیم که ملانین می سازد، کارگرهای این کارخانه در واقع آنزیم های لک هستند. تیروزیناز و پروتئین های وابسته به تیروزیناز در واقع آنزیم هال لک هستند. برای سادگی کار پروتئین های وابسته به تیروزیناز را پسرعمه تیروزیناز می نامیم.

ملانوسیت و آنزیم های لک

دومین روش، مهار انتقال ملانین های ساخته شده به کراتینوسیت های اطراف است. این کار توسط ترکیباتی مثل نیاسین آمید انجام می شود

 

 

مهار انتقال ملانین

سومین روش، جلوگیری از عامل تحریک است. عوامل اکسیدانی مثل رادیکال های آزاد می توانند باعث تحریک ملانوسیت ها شوند. بنابراین اکتیوهای آنتی اکسیدان مثل ویتامین سی با این مکانیسم می تواند با لک و تیرگی مقابله کند

 

چهارمین روش، لایه برداری از سطح است. ترکیباتی مثل اسیدهای آلفا هیدروکسی با لایه برداری از سطح می توانند ملانین هایی که قبلا ساخته شده و در لایه های پوست قرار گرفته را از پوست جداکنند.

ملانوسیت و لایه بازال اپیدرم

پرسش و پاسخ در مورد لک

پاسخ – ترکیباتی مثل نیاسینامید که با مهار انتقال ملانوزوم ها عمل می کنند، به طور صد درصد جلوی عبور ملانین را نمی گیرند. در مقالات نوشته بین 35 تا 68 درصد انتقال ملانوزوم ها را کاهش می دهند. بنابراین سرعت انتقال ملانین از ملانوسیت به کراتینوسیت های اطراف گرفته خواهد شد و بنابراین کراتینوسیت ها با ملانین کمتری به سمت لایه های بالاتر حرکت می کنند. این باعث می شود که پوست با شدت کمتری رنگی شود و احتمال بروز لک کمتر شود.

این دقیقا یکی از علت های تاکید ما بر استفاده از محصولات ضدآفتاب در هنگام درمان با محصولات ضدلک یا روشن کننده می باشد. تشکیل ملانین یکی از مکانیزم های طبیعی پوست برای محافظت از هسته سلولهای کراتینوسیت می باشد. وقتی که از محصولات روشن کننده استفاده می کنیم، ملانین کمتری اطراف هسته سلولهای کراتینوسیت قرار می گیرد وچتر محافظتی به خوبی تشکیل نمی شود. دلیل دوم آن است که محصولات روشن کننده حاوی اسیدهای ملایمی هستند که پوست را لایه برداری می کنند. این لایه برداری، پوست را نسبت به نور آفتاب حساس می کند.

چتر ملانین

هشت پا – کارگاه لک به زبان ساده

تومان1,700,000

فیلم ضبط شده وبینار آموزشی هشت پا، یا همان کارگاه لک به زبان ساده با سرفصل هایی پیرامون مشکلات پوستی ناشی از لک ، آناتومی، عوامل ایجاد، پیشگیری، درمان و تمام موارد مرتبط با آن می باشد. این DVD شامل یک ساعت مطالب پیش نیاز 6 ساعت آموزش کامل ،فیلم پرسش و پاسخ ها ،همراه بافایل PDF اسلایدها می باشد.

هشت پا یا همون آموزش درمان لک همونطور که از اسمش پیداست یک آموزش درمانی و تخصصیه. برای اون دسته از اسکینکرها مناسبه که قصد حرفه ای شدن و ارائه ی خدمات درمانی دارن. اگرچه کلاینت هایی داریم که پوست خوبی دارن و فقط برای مراقبت و پیشگیری از مشکلات پوستی به ما مراجعه میکنن ولی حتمن به تجربه میدونید که لک رایج ترین مشکل خانومهاست و تعداد زیادی از مشتری هامون با این مشکل به ما مراجعه میکنن. این اموزش هم شامل شناخت انواع لک میشه.هم روش های درمان.و هم معرفی محصولات موثر هومکر و کابین در درمان لک
ماهی نورانی
خانم ماهی نورانی
بیوتی تراپیست - از شرکت کننده های وبینار هشت پا
author-avatar

درباره احسان حسنانی

مدرس و پژوهشگر مراقبت از پوست، کارشناس ارشد گرایش بیوتکنولوژی، با بیش از 20 سال فعالیت در حوزه مراقبت از پوست و مو، آرایشی بهداشتی و کازمتیک

بازگشت به لیست

دیدگاهی در مورد “روش های درمان لک و تیرگی پوست

  1. افسانه‌ طلایی گفت:

    باسلام واحترام
    سپاس فراوان از آموزش‌های مفید وکاربردی استادحسنانی عزیز
    تشکر ویژه از آموزش جذاب وبیان سلیس درعین تخصصی بودن

    1. سپاس از لطف و توجه تان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.